EVENWEGWIJZER
info@evenwegwijzer.be
girl-622534
Gepubliceerd op 10 oktoberl 2021
De Belgische kust, is ideaal voor een dagje uit, een lang weekend of een heerlijke uitgebreide vakantie. Lekker ontspannen en genieten van de omgeving. Relaxen aan het strand, wandelingen maken langs de zee, fietstochten maken in het uitgestrekte gebied of struinen langs de gezellige winkeltjes. Voor de inwendige mens kan men terecht bij de leukste bistro’s en lekkerste restaurants. Voor het winkelende publiek zijn de mogelijkheden oneindig. Van grote winkelketens tot kleine boetiekjes. Chique interieur- en kledingwinkels en bijzonder winkels zijn overal te vinden.

Blankenberge

De Haan

Nieuwpoort

De Panne

Blankenberge is bekend om zijn 350 meter lange pier. Het strand van Bredene ligt direct achter de duinen en is de enige Belgische kustplaats zonder zeedijk of boulevard tussen strand en duinen. Badplaats De Haan staat bekend om zijn architectuur en heeft mindere hoogbouw dan andere steden aan de kust. Opvallend is het tramhuis en de karakteristieke daken met rode natuurdakpannen. De meest zuidelijke badplaats van België is De Panne en ligt dicht bij de Franse grens. De badplaats heeft een van de breedste stranden van de Belgische kust. Hierdoor is strandzeilen erg populair. In de directe omgeving kunnen er vele wandel- of fietstochten worden gemaakt. Veel attracties voor jong en oud is te vinden in het themapark Plopsaland dat vernoemd is naar de televisieserie Kabouter Plop. De culturele liefhebbers kunnen in het vissersverleden duiken van De Panne.

Een van de plezantste gemeenten in Vlaanderen is Koksijde, De oude kern van deze gemeente bevindt zich op 2 km van de kust. De oude vissershuisjes in deze kern verraadt dat Koksijde een oud vissersdorp is geweest. Middelkerke is een badplaats voor familie met kinderen en heeft het langste strand van de kust. Op de boulevard gezellige restaurantjes en leuke winkels en op de zeedijk een eregalerij met stripfiguren. Met het erfgoed en musea komen de cultuurliefhebbers aan hun trekken. De kustplaats Nieuwpoort bestaat Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het centrum van deze badplaats. Het stadhuis opgetrokken in de Vlaamse renaissancestijl met een rijke verzameling van kunstwerken is zeker een bezoekje waard. Nieuwpoort is een plaats met veel (water) sportactiviteiten en heeft een grote jachthaven. Het bruisende Oostende met de bijnaam ‘Koningin der Badsteden’ is de enige stad aan de Belgische kust. De bijnaam wordt steeds minder gebruikt omdat het gemeentebestuur de bijnaam “Stad aan de Zee” prefereert”, omdat alle mogelijkheden die bij een stad horen hier aanwezig zijn en er altijd iets valt te beleven. De haven van Oostende is na de haven van Brugge-Zeebrugge de grootste zeehaven in België en heeft een rechtstreekse verbinding met Engeland. Tot slot Zeebrugge. Met zijn vele veerdiensten naar Engeland is

Zeebrugge de grootste havenstad van België. De vissershaven en de vismarkt zorgt dat de vele visrestaurantjes gevoed worden zodat hun klanten op hun wenken bediend worden. Zeebrugge wordt niet voor niets de vishoofdstad van België genoemd. Buiten het maritieme leven speelt het strand een hoofdrol. Bij warm weer lekker genieten van de zon of bij minder weer lekker uitwaaieren en, ja je ontkomt er niet aan, kijken naar de (cruise) schepen die in- en uitvaren. De havenstad telt rond de 4000 inwoners. De Belgische kust geeft het ultieme vakantiegevoel. De accommodaties aan de Belgische kust zoals hotels, appartementen, bed & breakfast, vakantieparken en campings zijn voorzien van een comfortabele en sfeervolle inrichting. Afhankelijk van het budget is er altijd iets.