Heerlijke tinteling op de tong

Champagne

Bij een bijzondere gebeurtenis zoals de jaarwisseling, een bruiloft of een verjaardag wordt het zwakste zintuig van de mens verwend met champagne. De tinteling op de tong geef je een feestelijk gevoel. Over het ontdekken van champagne bestaan verschillende verhalen. Engelse wijnboeren zouden bewust extra suiker aan wijn hebben toegevoegd om de juiste hoeveelheid koolzuur in hun wijn te krijgen. De Fransen claimen echter dat zij de uitvinders zijn van de bubbel. Volgens de geschiedenisboeken is de wijn van de duivel, zoals champagne ook wordt genoemd ontstaan door toeval.
Prepaid
Wijntelers van de Champagnestreek slaagden er niet in om de wijnen uit de Bourgogne te evenaren. De fermentatie van de wijnen in de fles stopte in de winter. Doordat de kou in de wijnkelders bleef hangen gingen de gistcellen in het voorjaar opnieuw fermenteren. Hierdoor ontstond kooldioxide, een gas dat bestaat uit een deel koolstof en twee delen zuurstof in de fles. Deze waren gemaakt van dun glas en niet bestand tegen de druk van het koolzuur waardoor de kurken van de flessen sprongen of enkele flessen regelmatig ontploften. De flessen die het niet begaven bevatten wijn met de bekende bubbel.
Monnik Dom Pierre Pérignon, van het bekende champagnemerk heeft enkele aanpassingen door gevoerd door het vermengen van wijnen van verschillende wijnbouwers. De Dom Pérignon champagne van champagnehuis Moët & Chandon is gemaakt van de beste druiven en staat bekend als de duurste champagne van de wereld. Het champagnemerk doet er veel aan om de exclusiviteit van deze beroemde betoverende bubbel te waarborgen door flessen uit te brengen in een gelimiteerde oplage. Onder de noemer een symbool van gedeelde inspiratie bundelden ze hun krachten met wereldsterren zoals Lady Gaga of Lenny Kravitz. Met Bvlgari hebben ze hun creativiteit samengesmolten door een limited Edition van de bubbel uit te brengen. Deze is alleen op aanvraag verkrijgbaar en wordt geleverd in een luxe kist en een ketting van het juwelenmerk om de hals van de fles. Andere bekende merken waarvan de kurken uit de flessen springen zijn Moët & Chandon, Laurent Perrier, Veuve Clicquot en Piper-Heidsieck. De Brut Impérial van het huis Moët & Chandon behoort tot de absolute top. De lichte en zachte champagne is een uitgebalanceerde samenstelling van de drie druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, de basis van de champagne. De brut champagne van Laurent Perrier is lekker fris. De balans van verschillende druiven met een hoog percentage chardonnay druiven zorgen voor een fruitige smaak. De stijlvolle Veuve Clicquot is een opvallende champagne met een stevige structuur en een rijke smaak op de smaakpapillen. De druiven van de sprankelende Piper-Heidsieck hebben een belangrijke rol gespeeld waarvan de Pinot Noir de ondertoon voert. De favoriete champagne van de Nederlandse schrijver Louis Couperus heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Een champagne met een pittig prijskaartje of een betaalbare champagne. Het maakt niet uit. De champagnekoelers vragen om een mooie en lekkere versiering tijdens bijzondere gebeurtenissen of feestdagen.
Prepaid